ZABIELACZE DO ZUP I SOSÓW

MOKA SW

Zabielacze do zup i sosów MOKA SW to produkty suszenia rozpyłowego stanowiące źródło zemulgowanego tłuszczu roślinnego w proszku, które znalazły szerokie zastosowanie jako półprodukt w zupach i sosach instant. Do produkcji zabielaczy MOKA SW wykorzystywane są różne rodzaje tłuszczu roślinnego o zawartości od 45 do 60 %, a mleczność i większą stabilność produktu uzyskuje się poprzez wprowadzenie do receptury źródła wystabilizowanego białka mlecznego. Stabilność naszych produktów w produktach instant podczas ich przygotowania zapewniona jest przez dodatek substancji stabilizujących i emulgujących.

FUNKCJONALNOŚĆ:

  • poprawa kremistości i pełności smaku w daniach instant
  • wspomaganie percepcji smaku i aromatu
  • odpowiednia intensywność efektu zabielania w produkcie
  • wpływ na teksturę i konsystencję wyrobu gotowego

APLIKACJE:

  • koncentraty obiadowe (zupy i sosy instant, puree ziemniaczane)
  • dipy/sosy na zimno
  • dressingi