ZABIELACZE DO NAPOJÓW

MOKA CW

Zabielacze do napojów MOKA CW należą do grupy produktów instant, których główną funkcją jest wprowadzenie efektu zabielenia przy jednoczesnej poprawie walorów smakowych wyrobu gotowego. Nasze zabielacze MOKA CW produkowane są na bazie tłuszczu roślinnego (o zawartości od 15 do 45 %), a obecne białka mleczne oraz dodatki funkcjonalne zapewniają stabilność zarówno w napojach przygotowywanych na gorąco, jak i na zimno, stabilność w twardej wodzie czy różnym pH. Mimo, iż tłuszcz roślinny oraz białka mleczne stanowią mniej niż połowę składu procentowego zabielaczy MOKA CW, to właśnie różne rodzaje tłuszczu roślinnego oraz najwyższej jakości białka mleczne wpływają na pełność smaku, kremowość, mleczność oraz teksturę napoju.

FUNKCJONALNOŚĆ:

  • doskonała rozpuszczalność i zwilżalność
  • proszek o wysokiej zdolności płynięcia
  • szerokie spektrum gęstości nasypowej (max. 650 g/l)
  • możliwość regulowania rozmiaru cząstek

APLIKACJE:

  • napoje kawowe, cappuccino, latte, frappe
  • herbata
  • napoje czekoladowe