SPIENIACZE DO NAPOJÓW

Moka CB

Spieniacze do napojów MOKA CB to produkty instant, które w łatwy sposób umożliwiają uzyskanie efektu „spienionego mleka” poprawiając jednocześnie walory smakowe napojów kawowych i czekoladowych instant. Technologia kapsułkowania i suszenia rozpyłowego pozwala na zamknięcie w kapsułkach spieniacza gaz, a wraz z właściwie dobraną kompozycją produktu, pozwalają, po rozpuszczeniu, wytworzyć na powierzchni napoju stabilną, aromatyczną i mleczną piankę. Nasza oferta to szeroka gama prawie 40 standardowych propozycji produktów MOKA CB na bazie tłuszczy roślinnych zróżnicowanych głównie pod względem zawartości wysokiej jakości surowców mlecznych, a wśród nich znajdują się również produkty innowacyjne takie jak spieniacze rozpuszczalne na zimno, produkty o niskiej zawartości TFA czy alternatywy na bazie nieutwardzonych tłuszczy roślinnych (HVO-free).

FUNKCJONALNOŚĆ:

  • szeroki zakres wysokości piany (10-30 mm)
  • stabilność w twardej wodzie i kwasowym pH
  • poprawa walorów smakowych napoju (mleczność i aromatyczność)
  • zróżnicowany efekt zabielenia napoju
  • doskonała rozpuszczalność

APLIKACJE:

  • cappuccino
  • latte
  • frappe
  • napoje kawowe
  • czekolada do picia