BAZY TOPPINGOWE

MOKAERO

Bazy toppingowe MOKAERO, to produkty instant wytworzone w technologii suszenia rozpyłowego.  Oparte są na bazie olejów roślinnych, białkach oraz na szczególnej kompozycji emulgatorów roślinnych. Zastosowane surowce i ich proporcje decydują o kluczowych parametrach toppingu takich jak: przyrost objętości, konsystencja, stabilność i smak.
Bazy toppingowe MOKAERO znajdują zastosowanie do przyrządzania deserów na zimno wszędzie tam, gdzie pożądany jest efekt napowietrzenia produktu uzyskany mechanicznym mieszaniem. Efekt napowietrzenia produktu poprawia kremowość, smak, a przede wszystkim zwiększa objętość produktu finalnego.

Bazy toppingowe MOKAERO można łączyć z hydrokoloidami, modyfikując strukturę, przyrost objętości i stabilność. Dodatek kakao, proszków owocowych i aromatów, umożliwia kreowanie wyśmienitych deserów.

FUNKCJONALNOŚĆ:

  • czas ubijania < 3 min
  • dobry przyrost objętości > 150%
  • stabilność produktu w temperaturze pokojowej
  • poprawa kremistości i pełnego smaku wyrobu gotowego

APLIKACJE

  • substytuty bitej śmietany
  • desery przygotowywane na zimno
  • lody
  • puddingi
  • kremy
  • musy
  • shake
  • dipy
  • dressingi