BAZY TŁUSZCZOWE

MOKA FP

Bazy tłuszczowe MOKA FP należą do grupy produktów instant w formie proszkowej o wysokiej zawartości tłuszczu roślinnego (od 70 do 80 %). Produkty takie powstają dzięki nowoczesnej technologii suszenia rozpyłowego, która umożliwia otrzymanie odpowiednio zemulgowanego tłuszczu związanego z nośnikiem. Nasze bazy tłuszczowe wzbogacone są o białka mleka oraz inne dodatki funkcjonalne, które wpływają na ich właściwości aplikacyjne.

FUNKCJONALNOŚĆ:

  • podstawowe źródło tłuszczu w wyrobie gotowym
  • wpływ na strukturę, lepkość oraz konsystencję wyrobu finalnego
  • wspomaganie percepcji smaku i aromatu
  • odpowiednia intensywność efektu zabielania w produkcie
  • łatwość przechowywania i nieskomplikowana obsługa produktu
  • produkt stabilny z wydłużonym okresem przydatności
  • produkt rozpuszczalny w roztworach wodnych

APLIKACJE:

  • mieszanki lodowe
  • mieszanki piekarnicze
  • mieszanki cukiernicze
  • koncentraty obiadowe (zupy i sosy instant)